< nyitóoldal

Játék átiratok webre

Vannak olyan játékok, amik szinte kiáltanak azért, hogy írjam meg őket weben játszható formába. Amikor egy ilyen kiáltást meghallok, addig ott motoszkál a játék az agyamban, amíg össze nem áll a fejemben a komplett algoritmusa. És ha már összeállt, akkor azt gépre viszem. Az így elkészített játékaim tehát nem puszta kódátiratok az eredetiről egy másik nyelvre, hanem a játékok során átélt tapasztalataimból fakadnak, úgymond az ellesés módszerével készülnek, teljesen a nulláról.


ArchonARCHON

A webböngészők fejlődnek, így már a valós idejű online játékok is megvalósíthatóak bennük. Viszont a játék továbbra is pontosan az a régi, jól bevált, C64-es kétszemélyes móka, amit már akkoriban sem birtunk abbahagyni. Utolsó harcosig tartó meccseket kívánok mindenkinek!

Impossible MissionIMPOSSIBLE MISSION

A nehézségéről messzi földön legendás game is a webesítésem áldozatává vált. A játék sikeres teljesítésénél már csak az elkészítése volt nehezebb. Sokak emlékében a mai napig kellemes-, de egyben lehetetlen küldetésként él, talán épp itt az ideje végigpörgetni! :)

Wizard Of WorWIZARD OF WOR

Nincs ember aki ne ismerné. Maximum más néven. Elkészítésekor fő célom az eredeti hangulat átadása volt. Mind grafikailag, mind a hangeffektek terén precíz lemásolásra törekedtem. Ketten is játszható akár on-line, akár egymás mellett ülve.

dominoDOMINO

Ha a C64-en nem is találkoztál vele, a TV-ben egészen biztosan láttad. Egyszerű logikai játék, remek zenével.

TetrisTETRIS

Abbahagyhatatlan tetris. Kifejezett célom nem is maga a tetris játék volt, hanem pontosan annak a hangulatnak az átadása amit az eredeti C64-es játék nyújtott. Egy olyan meditatív élmény, ami hosszú időre odaszegez a monitor elé, rabul ejt, és nem enged.

szigetSZIGET

A mindenki által ismert és szeretett, magyar nyelvű túlélős játék, remek ASCII artokkal. A CRT filter hozzájárul az olvashatatlansághoz. :)

TrafficTRAFFIC

Ezt a forgalomirányítós játékot a js13kGames versenyre készítettem, ahol nem az eredeti C64-es játék pontos visszaadása volt a célom, hanem hogy a megengedett 13kbyte-ba a lehető legtöbbet sűrítsem bele.

Hogy ez a lista mikor és mivel fog bővülni, állandó kérdésként kapom meg. A "baj" az, hogy nagyon sok jó játék van. Ötletek, tervek most is kavarognak a fejemben. Kérdés, hogy közülük melyik kiáltja el magát.


READY.