< nyitóoldal

Játék átiratok webre

Vannak olyan játékok, amik szinte kiáltanak azért, hogy írjam meg őket weben játszható formába. Amikor egy ilyen kiáltást meghallok, addig ott motoszkál a játék az agyamban, amíg össze nem áll a fejemben a komplett algoritmusa. És ha már összeállt, akkor azt gépre viszem. Az így elkészített játékaim tehát nem puszta kódátiratok az eredetiről egy másik nyelvre, hanem a játékok során átélt tapasztalataimból fakadnak, úgymond az ellesés módszerével készülnek, teljesen a nulláról.


ArchonARCHON

A webböngészők fejlődnek, így már a valós idejű online játékok is megvalósíthatóak bennük. Viszont a játék továbbra is pontosan az a régi, jól bevált, C64-es kétszemélyes móka, amit már akkoriban sem birtunk abbahagyni. Utolsó harcosig tartó meccseket kívánok mindenkinek!

Impossible MissionIMPOSSIBLE MISSION

A nehézségéről messzi földön legendás game is a webesítésem áldozatává vált. A játék sikeres teljesítésénél már csak az elkészítése volt nehezebb. Sokak emlékében a mai napig kellemes-, de egyben lehetetlen küldetésként él, talán épp itt az ideje végigpörgetni! :)

Wizard Of WorWIZARD OF WOR

Nincs ember aki ne ismerné. Maximum más néven. Elkészítésekor fő célom az eredeti hangulat átadása volt. Mind grafikailag, mind a hangeffektek terén precíz lemásolásra törekedtem. Úgy érzem, sikerült is. Ketten is játszható egy billentyűzetről.

dominoDOMINO

Ha a C64-en nem is találkoztál vele, a TV-ben egészen biztosan láttad. Egyszerű logikai játék, remek zenével.

TetrisTETRIS

Abbahagyhatatlan tetris. Kifejezett célom nem is maga a tetris játék volt, hanem pontosan azon emóciók közvetítése amit az eredeti C64-es játék tudott nyújtani. Egy olyan meditatív élmény, ami hosszú időre odaszegez a monitor elé, rabul ejt, és nem enged.

szigetSZIGET

A mindenki által ismert és szeretett, magyar nyelvű túlélős játék, remek ASCII artokkal. Különlegessége, hogy az elkészítéséhez én is karakteres grafikát használtam, nem képeket! Fogtam egy Commodoreos betűtípust, és karakterről karakterre lemásoltam az eredetit. :)

TrafficTRAFFIC

Ezt a forgalomirányítós játékot a js13kGames versenyre készítettem, ahol nem az eredeti C64-es játék pontos visszaadása volt a célom, hanem hogy a megengedett 13kbyte-ba a lehető legtöbbet sűrítsem bele.

Hogy ez a lista mikor és mivel fog bővülni, állandó kérdésként kapom meg. A "baj" az, hogy nagyon sok jó játék van. Ötletek, tervek most is kavarognak a fejemben. Kérdés, hogy közülük melyik kiáltja el magát.


READY.