`

Bird Mother

>
Játékzene #1

Bird Mother címképEgy tojó madárkával kell a következő madárnemzedékeket megalapítani. Gondoskodni kell a kicsikről, felnevelni, óvni őket egészen addig, amíg végleg ki nem tudnak repülni. Magyar játék, 1984-ből, amikor még a készítők az ötleteiket a környezetükből merítették, és nem a nyugatról, ezért nem raktak géppuskát a madár hátára.

Bird Mother fészeképítésAz első feladat a fészek megépítése. Ehhez a lehulló apró ágacskákat kell összegyűjteni, és a fészekre dobni. Figyelni kell rá, hogy a fészek egyensúlyban maradjon, különben leesik, és lehet újrakezdeni a gyűjtögetést. Valamint vigyázni kell a nagyobb aláhulló törmelékekkel, mert azok a madárkánkat is magukkal rántják. Ha elkészült a stabil fészek, akkor három tojást rak az anyuka, amin ül egy keveset, majd kezdetét veheti a második feladat.

>
Játékzene #2

Bird Mother rovar gyűjtésA fiókák etetése következik. Egyenként kell összevadászni a repkedő szúnyogokat, és az éhes utódok csőrébe adni. Itt akadályt az alul sétáló köcsög emberke jelenti, aki a pálcáját felfelé dobálva próbálja leszedni a madarat. Ha mindhárom fióka jóllakott (mind fehér tollazatú), akkor készen állnak a kirepülésre.

Bird Mother reptetésA harmadik feladatunk a még sután csapkodó utódok levegőben tartása, amíg át nem érnek a túloldalra. Leesni sem szabad hagyni őket, de túl magasra sem szállhatnak, mert egy nagy ragadozó madár lecsap rájuk. A folyó magasságában tanácsos tartani a csapatot, és a magasabban lévő felett őrködni. Pár kör után kezdenek megerősödni, majd végül készen állnak az önálló életre, és ezzel a játék egy iterációja véget is ér.

Bird Mother game overA további turnusok egyre nehezednek, a szúnyogokat is nehezebb összecsipkedni, és a reptetés is nagyobb odafigyelést igényel. A játék akkor ér véget, ha a három életünk, vagy minden fiókánk odaveszett.

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.