`

Cauldron

>
Intro zene

Cauldron a boszorkány házaBoszorkányság, mágia, telihold, denevérek, félelmetes hangok. Roppant hangulatos és eredeti játék, melynek első és második része teljesen különböző, mégis összefüggnek. Az ötlet nagyszerű és eredeti, ez az ami mára már teljesen kihalt a játékokból. Ezen kívül rendkívül nehéz, a végigjátszáshoz jó sok játékórát bele kell pakolni még örökélet csít mellett is. :)

Cauldron repülésIrányított pixelhalmazunk az első részben egy vén boszorkány, melyhez szorosan hozzátartozik az ő seprűje. Célunk nem más, mint a barlang mélyén található mágikus seprűt megszerezni. Ismeretes, hogy a tök a boszorkányok fő ellensége. Nos, legnagyobb bánatunkra, a mágikus seprűt épp a tök király őrzi (Pumpking). Hogy őt legyőzhessük, mindenek előtt mágikus italt kell készítenünk.

Cauldron temető6 alapanyagot tartalmaz a csodafőzet: varangyvért, mandragóra gyökeret, denevérszárnyat, láva tűz labdát, tarajos gőte szemet, és hozzá csontlisztet kötőanyagként. Ezek az alapanyagok a barlangok mélyéről gyűjthetők össze. A barlangok ajtaja viszont kulcsra van zárva. Így előbb azokat kell megszereznünk még a felszínen.

Cauldron barlangJól el vannak szórva a kulcsok. Lehet az erdőben, a sziklás részen, a temetőben, a tengeren és a vulkános részen is. Ekkora távolságokat gyalog nem lehet megtenni. Szerencsére nálunk van a seprűnk. A felszálláshoz egy tisztást kell keresni. Számtalan ellenség között kell lavírozgatni a levegőben, amik ha hozzánk érnek, csökken a mágia szintünk, vagyis az életerőnk.

Cauldron PumpkingNagyon kell vigyázni rá, mert ha nullára ér, akkor egy életnek oda. Tudunk lőni is, de az is mágia pontba kerül, így az auto fire mód elfelejthető. Szerencsénkre vannak mágikus pontok mind a felszínen, mind a barlangokban, ahol újratölthetjük, regenerálhatjuk magunkat. A felszíni rész még csak hagyján, de a barlangokban már kész pixelharccá válik az ugrándozás.

Cauldron főzetEgyszerre csak két alapanyagot tudunk magunkkal cipelni. Ha megszereztük őket, vissza kell vinni a banya-tanyára, ahol már javában készül a lötty. Egy-két kevergetés az üstben és folytathatjuk is a kalandot. Ha elkészült, akkor le kell menni Pumpkinghez és ezzel véget is ér a játék. Legalábbis az első rész, merthogy van folytatás.

>
Cauldron II intro zene

Cauldron 2 koronaA második rész még furább mint az első. Címe: The Pumpkin Strikes Back, vagyis a tök visszavág. Ebben a részben már egy pattogó tökkel kell közlekedni érdekesnél érdekesebb helyeken. Jön szembe minden: öregember, pók, olló, galaxis, kalapács, szóval minden. :D Itt is a gyűjtögetés a cél, de bevallom, igazából fogalmam nem volt hogy mi van. Csak azért játszottam vele mert érdekes.

Cauldron 2Nem tudnék példát hozni másik olyan játékra, ahol ily módon kellene a karakterünket irányítani. Nagyon nehéz kiszámolni hogy hová pattanunk. A tűzgombot benyomva rugózhatunk el jobban a talajtól. Egy másik képre átugrani igazán egzotikus, mert még csak nem is látjuk hogy mi a cél. Véleményem szerint a Cauldron két része a legnehezebb játékok között van, veri még a legendásan nehéz Aztec Challenge-t is. :) Ennek ellenére ajánlom, mert roppant érdekes és furcsa.

>
Gonosz kacaj

Cauldron II térkép

Cauldron II térkép

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.