`

Chamonix Challenge

Chamonix Challenge titleChamonix egy francia város, itt rendezték meg az első téli olimpiát, 1924-ben. Aztán 1987-ben kiadták a Chamonix Challenge hegymászós programot. A város inkább a korábbi eseményre lehet büszke. A játék nagyon szép nyitóképernyővel indít, de ezzel az összes pozitívumát felsoroltam. Lehet hogy a hegymászóknak tetszik a játék, de ha a készítők a nagy profitot a C64-et kedvelők és a hegymászók közös halmazára alapozták, akkor rossz lóra tettek, kb. Filippónéra Csokoládé ellen.

Chamonix Challenge hegyKezdésnek kijelöljük, hogy melyik csúcsot akarjuk meghódítani. 6 útvonal közül választhatunk. Beállíthatunk még évszakot, indulási időt, és egyéb paramétereket. Ha ez megvan, akkor jöhet a játék legkritikusabb része, a felszerelésünk összeállítása. Rengeteg választható tárgyat kínál a program. Annyira fontos ez a rész, hogy sokkal tovább tart, mint maga a játék, legalábbis a mi esetünkben.

Chamonix Challenge felszerelésNekünk annyiból állt a játék, hogy fél óráig pakolásztuk ki-be a cuccokat, ügyelve rá hogy ne legyen nagy a cipelni való teher, de azért minden fontos dolgot vigyünk. Majd a játék úgy 10 másodpercig tartott, ugyanis mindig egyből lezuhantunk és meghaltunk. Roppant körülményes az irányítása, illetve magáról a témáról sem rendelkeztünk semmi ismeretanyaggal. Így hát a játékot egy másik módon használtuk: hülyülésre.

Chamonix Challenge kezdő pozícióVagyis pakolás közben minden hülyeséget betettünk. Kötél, csákány, karabiner, minek? Amikor lehet vinni rumot, naptejet, walkmant, névjegykártyát és after shavet? Egyetlen lépést sem tettünk meg, nehogy meghaljunk, csak álltunk a kezdő pozícióban és ezeket a tárgyakat használtuk. Például benyomtunk vagy 10 rumot egymás után, majd hallgattunk egy kis muzsikát. A walkmanból szóló zenét nem tudom leírni, ezt hallani kell:

>
Chamonix Challenge walkman zene eredeti SID

Chamonix Challenge lezuhanásAmikor meguntuk a hülyülést, akkor a táskánk legmélyéről elővettük a bepakolt revolvert és megöltük magunkat... Ennyi. Oda akarok kilyukadni, hogy teljesen mindegy volt, hogy nem értettünk a játékhoz. Adott volt egy program, amit úgy használtunk, hogy jól érezzük magunkat. Milyen érdekes.

Chamonix Challenge hegyoldalAz alsó videó a győzelmi jelenetet mutatja, hát az a kódrészlet sem sokszor futhatott le az életben, bár ha az 50-es toplistából(!) indulunk ki, akkor e téren is a fejlesztők optimizmusát vélhetjük felfedezni.

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.