`

Domino

>
Játékzene

DominoA TV-ből is ismert dominó játék. Steveboy jogos észrevétellel állt elő, amikor hozzám intézett levelében felhívta a figyelmemet arra, hogy nem mindenki olyan vén trotty mint mi :), és korántsem biztos, hogy a nyitó mondat egyértelmű állítása a teljes olvasóközönségre igaz. Épp ezért elküldte nekem az alábbi archív videófelvételt erről a telefonos játékról, azok számára akik nem ismerik, vagy már megkoptak emlékeik. Egyértelműen látszik, le sem tagadható, hogy az ötlet ebből a műsorból származik. De gondolom, nem csak eme adás kedvéért fejlesztették le ezt a szoftvert, ők is szerezhették valahonnan, a program valódi gyökereinek felkutatása tehát komoly nyomozást igényelne. Klikk a képre:

Palcsó Brigi dominó

Domino jokerekA játék úgy indul, hogy az 1-es mezőre kapunk egy véletlenszerű dominót. Ezt a megkezdett sort kell mindkét irányba tovább folytatni, amíg a teljes tábla mind a 19 mezője be nem telik. Úgy tudjuk folytatni a sort, hogy az A, B, C mezőkről azonos pöttyszámú dominót illesztünk a végéhez. Ezen három mezőre automatikusan új dominó érkezik.

Domino győzelemHa nem lenne a sor egyik végére sem illő elem, akkor némi pontért cserébe kérhetünk dominókat a D, E, F mezőkre, és azokkal is dolgozhatunk. Ha így sem tudunk rakni, akkor kell egy jokert felhasználni, ami bármihez hozzáilleszthető, valamint az utána berakott dominót kedvünk szerint forgathatjuk. Ha már a jokerek is elfogytak, és nem tudjuk folytatni a sorokat, akkor van vége a játéknak.

>
Game over zene

Domino titleAhogy haladsz előre a pályákkal, úgy jut egyre kevesebb idő a tábla dominókkal való telepakolására, és ha az idő lejár, akkor is game over van. Játék közben jó zene szól, a grafika is tökéletesen elegendő, összességében kellemes kikapcsolódást nyújt. Nekem annyira megtetszett, hogy elkészítettem webes változatban, ezen a címen érheted el: https://domino.krissz.hu/

Jó szórakozást!

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.