`

Fire Ant

Fire Ant titleBájos hangyás játék. Egy hangyával kell mászkálni skorpiókkal teli föld alatti labirintusokban, hogy megmentsük a hangyakirálynőt. 8 pályán át vezet az út a járat legmélyére. A lényeg, hogy a skorpiók érintése halálos, ezért ki kell játszani őket. A sárga színűeket könnyű, mert ők faltól-falig mennek, amolyan őrjárat szerűen.

Fire Ant első pályaA zöldek viszont az egész pályát bejárhatják, teljesen véletlenszerűen mozognak. Sőt, ők be is tudnak vadulni, ekkor lilává változnak és gyorsabbak lesznek. A véletlen irányváltásuk miatt sokszor érezheti a játékos úgy, hogy kiszolgáltatott helyzetbe került. Kell tehát egy pici szerencse is.

Fire Ant második pályaMindegyik pályán más a megoldás, de a lényeg hogy meghatározott sorrendben össze kell szedni a tárgyakat és azok hatására történik valami, amivel előrébb jutunk. A kulcsok a sárga ajtókat nyitják. A gomba alakú valamik 15 másodpercre ártalmatlanítják a skorpiókat, ekkor villognak, és átmehetünk rajtuk. Konstans fehérré válásuk már a visszaváltozásukat jelzi.

Fire Ant ötödik pályaNéha tojásokat hagynak maguk után, azokért plusz pontokat kapunk ha felvesszük. Csakúgy mint a zöld színű élelem begyűjtéséért. Grafikája egyszerű, de nagyon kellemes. Sokadszor írom már le, hogy ezek az egyképernyős mászkálós-gyűjtögetős játékok, ahol sok apróság van, nagyon tetszenek. Zenéje nincs, hangok viszont igen. Egy kérdés a végére: csak nekem tűnik úgy, mintha a hangyánk lépteinek a hangja megegyezne a Rick Dangerous játék hősének lépéseinek hangjával? :D

Fire Ant hetedik pályaFire Ant nyolcadik pálya

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.