`

Frogger

>
Játékzene SID

FroggerEgy kedves békával kell keresztülugrálni az országúton és a folyón, hogy hazajuttassuk. Az autóúton arra kell vigyázni, hogy a száguldozók ki ne lapítsák a kétéltűt. A folyón farönkökön és teknősök hátán kell ugrálni. A teknősök olykor alámerülnek, és bár békuci kétéltű, de ebben a játékban szeretné szárazon megúszni a kalandot. A farönkök mellett krokodilok is lehetnek a vízen, az ő hátukat ugyanúgy lehet használni, csak a nagyra tátott szájukba ne ugorjunk bele.

Frogger hazaérésA túloldalon öt lyuk vár békával való feltöltésre, és csak az üres lakhelyekre szabad beugrani. Még jobb, ha olyan verembe ugrunk, amiben légy van, mert az plusz pontot ér. Amiből kroki figyel ki, azt inkább hagyjuk. Ha mind az öt verem megtelt, akkor szintet lép a játék, gyorsul, nehezedik kicsit, és lehet elölről kezdeni az öt lyuk megtöltését. A legfelső sorban a farönkök jobbra úsznak a vízen, így a jobb oldali helyeket könnyebb elérni, a nagyobb kihívást mindig a baloldaliak jelentik.

Frogger lady frogHa a zöld békahölgyet is begyűjtjük út közben, akkor több pontot ér a célba érés. A nehézségi fok emelkedésével az uszadékok között egyéb vízi lények is megjelennek, mind ártalmas. Sokszor szükség lesz visszafelé ugrálásra is. Az úton is sűrűsödik a forgalom, de az nem annyira nehéz, mint a folyós rész.

Frogger game overMegunhatatlan a móka, a zenéje is passzol a stílushoz. Egyetlen képernyő az egész, mégis nagyon hangulatos, kedves kis játék. Rendesen félti az ember a kis békát. Egyedül az elhalálozáskor megjelenő halálfej vagy békakoponya(?) az, ami nekem kilóg, kitalálhattak volna valami jobbat. A sebesség is állítható, így még a kisebb gyerekek, és a kiégett öreg retrósok számára is tökéletes lehet.

Linkek


READY.

> FOOLDAL

> JATEKOK