`

Ghosts'n Goblins

>
Játékzene

Ghosts'n Goblins poszterLegendásan nehéz játéktermi átirat. Most a teszteléskor eleve trainerrel indítottam. Egy időben elég sokat játszottunk vele, de az első vizes részig talán ha elértünk, ami az első pálya felénél található. A pénzbedobós játékgépek tervezésénél röviden tömören annyi a koncepció, hogy nehezek legyenek és addiktívek. Magyarán, a cél az, hogy az emberek végeláthatatlanul dobálják bele a zsetonokat. Ennek az a hátulütője, hogy a játék sokszor csupán azért jelent nagy kihívást, mert direkt szívatja az usert.

Ghosts'n Goblins első pályaJelen esetben az ugrás mechanikáját írták meg úgy, hogy a legszarabb legyen. Eleve túl kicsit ugrik a főhős, de sokkal nagyobb baj, hogy nincs kontroll a levegőben, illetve hogy egy platformnak oldalról nekiütközve a karakter nem kapaszkodik meg rajta, hanem leesik. Így igazi pixelharc az ugrások pontos kivitelezése, ami a mozgó platformokon ugráláskor a legkíméletlenebb, pláne ha közben még ellenfelek is az életünkre törnek.

Ghosts'n Goblins az erdőbenA legnagyobb szívatás az, amikor közvetlenül alattunk mászik ki a földből egy zombi, és lesebez. Teljesen kivédhetetlen. Apró segítség, hogy az első sebzésre még nem halunk meg, csupán a páncélt veszítjük el, magyarán egy életen belül két életünk van. Ha az ellenfél cipel valamit, akkor lőjük ki, lehet hogy egy erősebb fegyvert rejt a zsákja. Van olyan, ami ívesen hajítható, de jobb az, amivel egyenesen lehet lőni.

Ghosts'n Goblins második pályaA pályák amúgy kifejezetten rövidek, ráadásul csak négy darab van. Mindegyik végén ott a bossfight, ami műfajt én kifejezetten rühellek, bármilyen játékról is legyen szó, a Nokia 3330-asra írt Space Impact-től kezdve a Diabló II-n át a Ghosts'n Goblins-ig. Általában ez arról szól, hogy bead a játék valami nagy baszt, amit egy ismétlődő mintázat szerint kell percekig püfölni, lőni, gyepálni, majd a végén a szerencsétlen összecsuklik. A negyedik pálya végén megmentjük a hercegnőt, majd kezdődik elölről a móka.

Ghosts'n Goblins lávaMaga a körítés, a kriptahangulat szuper, a zene is nagyon alájátszik a látványvilágnak. Jönnek a zombik csőstül, repkednek a halálmadarak, sírköveken ugrálunk, ez oké. De a játék ettől még nem jó.

>
Game over

Ghosts'n Goblins címképGhosts'n Goblins negyedik pálya

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.