`

Impossible Mission

>
Another visitor. Stay a while. Stay forever!

Impossible Mission startA címe találó. Ez a játék tényleg impossible mission, magyarán lehetetlen küldetés. Egyetlen egyszer sem sikerült végigjátszanom. Főként azért mert akkoriban a lényegét sem értettem, de ha értettem is volna, akkor sem ment volna. Mindenki ismeri és mindenki szereti, játéktörténelmi klasszikus.

UPDATE: 2012. december 29-én megtört a jég, végigtoltam! :) Az eredményem 15407 pont lett. A végén a puzzle kirakásnál nagyon izgultam, rendesen leizzasztott! :)

Impossible Mission droidokAz ötlet ismét nagyon eredeti (érdekes, manapság miért nincsenek ilyen ötletek?), limitált időn belül az egyes szobákban megtalált puzzle darabkákból ki kell raknunk egy jelszót. Ha ez megvan, nyertünk. Na jó, ennél azért összetettebb a dolog. Az összes szobában droidok őrködnek, akik mind különféleképpen viselkednek. Van amelyik csak áll egy helyben, van amelyik gyorsan mozog, vagy épp áramot szór magából, de akad olyan is, amelyik a mi mozgásunkat követi.

Impossible Mission bútorokA szobákban lévő berendezési tárgyakat kell átvizsgálnunk, puzzle darabok után kutatva. Sokban nincs semmi, de nem érdemes kihagyni egyetlen tárgyat sem, mert lehet hogy egy puzzle darab rejtőzik benne, és a végső megoldáshoz mind a 36-ra szükségünk lesz. Az a kulcsa egy-egy terem kifosztásának, hogy mennyire ismered ki a robotokat.

>
Áramütés hang

Impossible Mission terminálSegítségünkre vannak még ebben a terminálok, amikkel leállíthatjuk a robotokat pár másodpercre, vagy visszaállíthatjuk a lifteket az eredeti állásukba, ezzel megoldva a tényleg lehetetlen helyzeteket. Persze csak akkor működnek, ha van hozzá jelszavunk, amit szintén a fosztogatás során szerezhetünk be. 32 különböző szoba van a játékban, amiknek a liftrendszerben való elhelyezése játékonként több előre legyártott elrendezés között váltakozik, tehát nem teljesen véletlen.

Impossible Mission sakk szobaVan két speciális szoba, amiket mi sakk szobának hívtunk, a pepitás kinézetük miatt. Itt a feladat a gép által véletlenszerűen kihelyezett hangokat növekvő sorrendben, vagyis a mélytől a magasig visszaadni. A sikeres megoldásokért robot leállító vagy lift visszaállító terminál jelszavakat kapunk. Minden körben eggyel több hangot ad be, így egy szint után már kevés haszonnal kecsegtet a kapott érték/elvesztegetett idő arány.

Impossible Mission liftNe feledjük, a játék időre megy! Csupán 6 óránk van begyűjteni az összes puzzlet, majd belőlük kirakni a jelszót. Persze játékbeli óráról beszélünk. Ha a robotokhoz hozzáérünk, vagy az elektromos lövéseikkel kinyírnak, vagy kizuhanunk alul a szobából (ááááá!!!), akkor 10 perces büntetést kapunk. Minden új óra megkezdését a "Destroy him, my robots!" beszólás jelzi.

>
Lezuhanás hang

Impossible Mission high scoresHa megvan mindegyik puzzle, akkor először is gratulálok, mert nagyon jó vagy. Ezután kezdődik a kirakás, amiről fogalmam sincs, mert sosem csináltam. Elvileg annyi a feladat, hogy a használható transzformációk által négy ugyanolyan színű puzzle darabot egyesítsünk úgy, hogy az így kapott puzzle teljesen tömör legyen. Tehát 4 olyan elemet kell összerakni ami egy egészet alkot. Ezt kell megcsinálni kilencszer (4x9=36). Ha mind megvan, akkor győztünk, és a gép kiszámolja a pontszámunkat, ami javarészt a hátramaradt időből fakad.

Impossible Mission kandallós szobaEz egy nagyon hosszú játék, el lehet vele szöszölni. A végigjátszás videó ne tévesszen meg senkit, akik azokat csinálják, állatok. :) Nekem számtalan kellemes percet okozott és okoz a játék a mai napig, annak ellenére hogy nem játszottam még ki soha. Ma is ugyanúgy elővehető, mint majd' 30 éve, maximálisan jól játszható, nem fogott rajta az idő.

Impossible Mission sárga szobaKészült belőle egy második rész is, ami elvileg még jobbra sikerült mint ez, de nekem az totálisan kimaradt, úgyhogy nem tudok róla beszámolni. A linkek közé azért betettem egy leírást róla. Külön kiemelendő, hogy magyar fejlesztésről van szó!

Impossible Mission robotok szembeImpossible Mission barna robotok

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.