`

Krakout

>
Menü zene

Krakout címképTalán a legjobban játszható falbontó C64-re. Ezt a rengeteg beállítási lehetőségének köszönheti, amikkel mindenki a saját szája íze szerintire varázsolhatja az egész játékmenetet. Elsőre fura lehet, hogy a többi faltörővel ellentétben nem alul van az ütőnk, hanem oldalt, de ez valahol logikus, hisz horizontálisan hosszabb a játéktér. Nagy erőssége továbbá a zenéje, az infantilis chiptune amit Ben Daglish produkált, egészen parádés és egyedi.

>
Játékzene #1

Krakout beállításokAz indítást követően az options képernyőt adja be, amivel szét lehet hekkelni a progit. Állítható, hogy melyik oldalon legyen az ütő. Annak mozgatási sebessége is változtatható, ráadásul kétsebességes, a tűzgomb hatására gyorsabban mozog. Sőt, lehet exponenciálisan gyorsuló ütőt is választani, ami kis elmozdítások esetén lassú, nagy út megtétele esetén pedig begyorsul. Nagy szívfájdalom, hogy kizáró-vagy lehet a zene és a hangeffektek között választani, mert mindkettő remek. A labda sebessége is állítható. Az önkínzást kedvelők számára háttérminta scrollozás is kiválasztható, sőt, még a zene üteme szerinti háttérvillódzás is.

KrakoutÉn megelégedtem az álló képpel, és a nyugdíjas tempóval, és így is megfelelő kihívást nyújtott. Egy faltörőben az, hogy falat kell törni, a sok extra miatt szinte mellékessé zsugorodott. A pálya blokkjain kívül mindenféle lények repkednek, akikről elpattan a labda. De ha például a méhecske az ütőbe csapódik, attól megbénulunk. Ha az UFO, attól azonnal életet is veszítünk. Van olyan ami megeszi a labdát, de olyan is, aki rengeteg bónuszt ad, vagy még egy labdát. Számomra ezek a repkedő izék inkább zavaróak, ebben a játékban pedig folyton termelődnek, és általában mindig a legrosszabb helyen lebzselnek.

>
Játékzene #2

Krakout level 2A téglafalak kiütése bónuszokat rejthet. A szokásos hosszabbítón és ragadós ütőn kívül van területet szétrobbantó illetve védőfalat adó bónusz is. Ami két ütőt ad, az inkább káros. A kedvencem a rakétakilövő, amivel egy teljes sort zúzhatunk szét a falból. Alapból 100 pályát tartalmaz, de további több százat készítettek hozzá a rajongók a folytatásokban.

Krakout jobbos elrendezésÓrákig el lehet lenni a Krakouttal, de ez igaz szinte minden falbontóra, ez a műfaj örök érvényű, így szépen öregedik. Teljesen elfogadott unlimited livessel tolni, vagy csak a pályaugró trainert igénybe véve végigzongorázni rajta.

>
Kiment a labda

Krakout balos elrendezésKrakout level 10

Linkek


READY.

> FOOLDAL

> JATEKOK