`

Lode Runner

Lode Runner titleEgy klasszikus logikai mászkálós játék, melyben az ellenség intelligenciája meglepően jó. Össze kell gyűjteni az összes kincses ládát, úgy, hogy a kis emberkék ne kapjanak el. Túlerőben vannak ugyan, sőt mi több, fel is tudják venni előlünk a ládákat, viszont nekünk van egy titkos fegyverünk, az ásó.

Lode Runner első pálya Lyukakat tudunk vájni vele a talajba, a tömör felületek kivételével bárhová. Az ellenség simán besétál a csapdába, mi pedig átsétálhatunk rajta. Sőt, ha volt nála láda akkor azt is eldobja, így elvehetjük tőle. A kelepcéből elég hamar kikászálódnak, és folytatják üldözésünket. A kiásott lyukakba mi magunk is belesétálhatunk ha át akarunk zuhanni rajta. A rések egy idő után maguktól "beforrnak".

Lode Runner második pálya Ha megszereztük mindegyik ládát, akkor megjelenik egy létra, amin felérve elhagyhatjuk a pályát. Minden szint teljesítésekor kapunk egy életet. Ezt a tényt ismerve már jogos a MEN felírat utáni három számjegy, ugyanis 150 pálya(!) van a játékban. A játék olyan népszerűségnek örvend, hogy pályaszerkesztőt is adtak ki hozzá, így téve örökre megunhatatlanná.

Lode Runner harmadik pályaHangok terén minimalista, és épp így a jó. A grafika pont olyan amit imádok. Egyképernyős, apró elemekből felépülő. Téglafalakkal, létrákkal és egyéb platform elemekkel. A választott betűtípus is szuper, amivel a legalsó sorban jelzi ki a program a pontszámunkat, életünket és a szintet. Mindössze 4 szín van az egészben, és mégis milyen szépen mutat.

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.