`

Microprose Pro Soccer

>
Menu zene

Microprose Pro Soccer menüA 711 törésében volt meg nekünk a játék. Akkoriban nem tudtuk hogy ez a cracker csapat neve és köze sincs magához a játékhoz. A kazettán is 711 MPS volt az állomány neve, ezért mi simán héttizenegy-nek hívtuk. Két változata van, outdoor és indoor. Vagyis terem- és nagypályás foci. Nekünk csak az utóbbi volt meg, de az bőven elég is, hisz ez a legjobb focis játék C64-re.

Microprose Pro Soccer OmánSok ország van benne, egészen pontosan 29. Még Magyarország is. A dokumentációt olvasgatva rádöbben az ember hogy milyen régi is a játék, kicsiny hazánk ugyanis a harmadik kalapban szerepel. Arra máig határozottan emlékszem hogy Omán a leggyengébb, a négy legerősebb pedig Brazília, Olaszország, Argentína és Németország. Általában e négy csapat valamelyikével voltunk.

Microprose Pro Soccer tabellaVoltunk, határozottan többesszámban. Emlékszem, hogy akár 4-en is nekivágtunk a VB-knek. Izgatottan vártuk a véletlenül sorsolt csoportbeosztást, mindenki fürkészte a szemeivel a színes tabellákat a saját csapatának neve után kutatva. Miután kibosszankodtuk magunkat hogy mi megint milyen erős csoportba kerültünk, a haver meg milyen könnyűbe, el is kezdődhettek a mérkőzések.

>
Lobby zene

Microprose Pro Soccer középkezdésA gép-gép mérkőzésekről csak a számszerű végeredményt néztük meg. Ha egyikünk játszott gépi ellenféllel, akkor türelmesen kivártuk azt, és szurkoltunk neki/ellene. Ellene azért, hogy essen ki, és akkor hamarább kerülünk sorra. Neki azért, mert ha egybesorsol minket a gép, annál izgalmasabb élmény és nagyobb buli nincs, mint egymás ellen játszani. Baráti összejövetelek voltak, amik kellemes hangulatban teltek, sok hülyéskedéssel, de ha egymás ellen játszottunk bármilyen játékban, abban volt valami különleges. Ezek igazi presztízscsaták voltak.

Microprose Pro Soccer gólA VB-n kívül a másik játékmód egy hagyományos egyenes kieséses rendszer, ahol mind a 29 országon át kell verekedni magunkat a leggyengébbtől indulva a legerősebbig. Győzelem esetén továbblépünk, vereségkor vége szakad a sorozatnak, döntetlen esetén újrajátszás következik. A csapatok erősségét a lent linkelt dokumentációban találod.

Microprose Pro Soccer ismétlésA játékmenet a szokásos felülnézetes foci. Itt is megvoltak a szokásos helyek ahonnét tuti volt a góllövés, ilyen szerintem minden focis játékban van. Lehet benne ollózni is, gólt is lehet így elérni, főleg a gyengébb csapatok ellen. Óriási élmény volt akkoriban a gólok utáni visszajátszás. Egy film- visszatekercselő effekt után újra láthattuk a gólt. Egy idő után persze már idegesítő, és kikapcsolandó.

Microprose Pro Soccer beállításokMinél tovább tartjuk nyomva a tűzgombot, annál erősebb a lövés. A nyomva tartott idő alatt nem válthatunk irányt, mert ekkor a többi irány a labda csavarásának mikéntjét jelenti. A banana power szintjétől függően, jókora kifliket lehet tenni a fociba. Az ellenféltől a labdát becsúszó szerelésekkel lehet elvenni. Ha elered az eső akkor ezek a mozdulatok meglehetősen mókássá válnak, a játékosok össze-vissza csúszkálnak, van hogy csúsznak vagy 30 métert. :)

Ez a játék szépen öregszik, a mai napig vállalható, játszható. Annyival rosszabb mindössze, hogy egyedül nem olyan, mintha négyen tolnánk.

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.