`

Neptune's Daughters

Neptune's DaughtersA C64-en már pusztán a háttérszín helyes megválasztásával teljesen egyedi hangulatot kelthetünk. Ahogyan a fekete háttér egyértelműen űrbéli hatást kelt, a fehér pedig a téli, havas érzet illúzióját adja, a sötétkék háttér legalább annyira megteremti a vízalatti atmoszférát. A Neptun lányai egy igazán különös hangulatú búváros játék.

Neptune's Daughters növényekA játékmenet szakaszokra bontható. Először egy barlangrendszerben kell előre haladnunk. Búvárunk nagyon könnyen és gyorsan manőverezik a vízben. Sőt, éles szigonnyal, valamint jó nagy oxigénpalackkal is rendelkezik. Dolgunkat vízi növények és polipok nehezítik. A növények a szűk részekben telepszenek meg. Párat beléjük lőve azok visszahúzódnak, így át tudunk úszni felettük. A polipot is ki lehet lőni, de mindig jön egy újabb, ráadásul ő a háttér mögött is tud közlekedni.

Neptune's Daughters amőbaEzután egy amőbákkal teli rész következik, akik igyekeznek körbevenni és beszorítani a búvárt. Itt lesz először szükség arra a képességünkre, hogy négy irányba is tudunk lőni. Az amőbák likvidálásuk után egy légbuborékot engednek ki magukból, amit fel lehet venni, ez adja az oxigén utánpótlásunkat.

Neptune's Daughters rákokEzután egy számomra kissé értelmezhetetlen helyszín jön, valami romos épület a vízben, ami körül rákok úszkálnak. Itt a feladat az, hogy a pattogó rákokat egyesével lelőve, a villogó hullájukat begyűjtve, bevigyük őket az épület ablakán keresztül ahhoz a hatalmas kígyóhoz, aki Neptun egyik lányát öleli szorosan. Még jó, hogy gyerekként idáig nem jutottam el, ez a nagy kígyós kép biztosan a frászt hozta volna rám...

Neptune's Daughters kígyóA leölt rákot a kígyó nyelvére kell rádobni, gyakorlatilag meg kell etetni őt. Ezen a képernyőn semmi veszély nem fenyeget minket, a csikóhalak csak díszítésként vannak jelen. Öt rákkal lakik jól a kígyó, aki ezek után elengedi a lányt, ami egyben a játékmenet végét is jelenti, vagyis rövid játéknak mondható.

Neptune's Daughters nővérekEzután kezdődik újra az egész, de már valamivel nehezebb fokozaton. Kapásból két polip támad ránk, ráadásul igen alattomos módon a második a kijárat felől közelít. Az amőbák is többen vannak már, és a romos épületnél az a fehér zuhanó valami is gyorsabban esik, szóval tényleg nehezebbé válik a feladat.

Neptune's Daughters polipVége nem tudom, hogy van-e. Én öt lány kiszabadításáig jutottam, fogalmam sincs, hogy Neptun és Neptunné mennyire volt szorgos. Megéri kipróbálni, már csak azért is, hogy bepillantást nyerjünk abba az egyedi atmoszférába, amit ezek az őskövületi játékok még anno meg tudtak teremteni.

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.