`

Nixy the Glade Sprite

>
Főcím SID

Nixy the Glade Sprite HoldMegbomlott a természet rendje. A növényeknek és virágoknak életet adó Gaia kővel történt valami furcsaság, ami miatt az addig békés és ártalmatlan növények kártékonyakká váltak. A virágok harapdálnak, az egyébként barátságos gombaemberek megtámadnak, de még a gyökerek, és a vízcseppek is veszélyt jelentenek. Ősrégi történekek szerint a követ meg lehet tisztítani a vízben, a Hold fényénél.

Nixy the Glade Sprite az Élet FájaAz Élet Fájától el kell vinni a követ a vízhez, a Hold alá, majd tíz holdvirágot kell összegyűjteni, végül visszavinni a megtisztult követ a fához, és akkor helyreáll a harmónia. A ritka virágok gyűjtéséhez a teljes föld alatti járatrendszert fel kell fedeznie bájos manócskánknak, Nixynek, aki eme feladatnak 10 élettel vág neki.

Nixy the Glade Sprite címképNixy the Glade Sprite menü

>
Játékzene SID

Nixy the Glade Sprite startMinden irányba scrollozódó platformjáték. Nixy szaladni, ugrálni és mászni tud, és ennyi épp elegendő is. Feladatának nehézségét a buja növényzet jelenti. Sosem tudhatja, honnan nyúl ki egy gyökér, vagy honnan cseppen le egy vízcsepp, miközben árkon-bokron át rohangál, a türkiz színű virágok után kutatva, amik ráadásul csak akkor gyűjthetők be, ha virágzanak.

Nixy the Glade Sprite vízA húsevő növények kiszámíthatók, mert ugyanolyan rendszerességgel harapnak. Amikor pihennek, nyugodtan átmehetünk rajtuk, sőt, ekkor a száraikat létraként használva fel-le közlekedhetünk. A járatokon kívül a tömör földet is keresztmetszetéből látjuk. Régi csontvázakat és drágaköveket rejt a konglomerátum.

Nixy the Glade Sprite földHa már messzire elértünk, érdemes megérinteni a kis piros szívecskéket, amik újrakezdési pontként funkcionálnak életvesztés esetén. A nagyobb, himbálódzó szívecskék bónusz életet adnak, ezt csak akkor vegyük fel, ha legalább egy már hiányzik a tízből. Fura módon, a pálya helyenként átalakul! Járatok nyílnak ki, vagy záródnak el, esetleg válnak járhatatlanná, ki tudja mitől, még változatosabbá téve így a kalandot.

Nixy the Glade Sprite extra életNem túl nehéz a végigjátszás. Szívem szerint heteken át tudnék barangolni ebben a világban, a föld alatt, a növények között. A játék vizualitása ámulatba ejtő mind művészi, mind technológiai értelemben. A főcím- és játékzenékkel nem lehet betelni, ha századjára ismétlődnek, akkor is szívesen hallgatom. Nixy szimpatikus karakter, meg ez az egész növényes és természet helyreállító tematika is nagyon tetszik.
Bájos, aranyos, kedves játék.

>
Game over SID

Nixy the Glade Sprite tóEl sem tudom képzelni, mi lett volna, ha nem 2021-ben készült volna, hanem annak idején a '80-as években, és ezt gyerekként láttam volna. Felnőttként is alig tudom átölelni azt a gazdagságot, amit a játék nyújt. Teljesen le vagyok nyűgözve!

Nixy the Glade Sprite vízesésNixy the Glade Sprite posvány

Borítókép

Nixy the Glade Sprite borítókép

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.