`

Ricochet

>
Játékzene SID

RicochetSok meglepetést nem tartogat ez a falbontó. Ugyanúgy az alsó ütőt használva kell a pattogó labdával kiütni a téglafalat. Ezen a műfajon belül a bónuszok terén lehet változatosat alkotni, a Ricochetben is erre mentek rá, meg a vicceskedésre. A téglák színe a kulcs, amilyen színű téglából kieső bogyókat gyűjtünk be, az a speciális képességünk fog aktiválódni. A felső kereten látható GRAVY felirat minden betűje egy skillt rejt.

Ricochet bónuszokA megfelelő színű bogyók elkapására világosodnak ki a betűk. A G betűt a zöld téglákból kieső bogyókkal gyűjthetjük ki, ami valami lézeres lövés lehetőséget ad, de nem jöttem rá, hogy az mire jó. Az R betűhöz a piros téglákra kell rámenni, ami ragadós ütőt eredményez. Az A betű a legjobb, mert lövöldözhetünk kedvünkre, ez a fehér téglákból jön. A V az instructions alapján durva labdát ígér, de el sem jutottam addig, hogy lila falakat lássak. A sárga téglákkal az Y betűt kigyűjtve bejön valami muki, aki labdákkal köpi tele a pályát, sokkal gyorsabbá téve a bontást. Ilyenkor ha ragadós ütőnk is van, nekünk már játszani sem kell.

Ricochet level 2Ezeket a már aktiválódott bónuszokat az elhalálozás során elveszítjük, de újra kigyűjthetőek, szerencsére bőkezűen szórja a program a bogyókat. Van viszont másfajta bónusz is, ami a villogó rombuszok kiütésével nyerhető. Ezekből ládák esnek ki, amik extra életet, labda lassítót és szintlépést tartalmaznak, de nem kell azonnal felhasználni őket, és ez az igazán egyedi ötlet! A SPACE gomb lenyomására jön elő az a menü, ahol ezen felhalmozott bónuszokat lehet aktiválni. Így a lassítót is akkor tudjuk használni, amikor tényleg lassításra van szükség.

Ricochet faAz ütő nagyon kicsi, így örökélet csít nélkül lehetetlen sokáig jutni. A legkiszámíthatatlanabb az, amikor éles szögben érkezik a labda, ráadásul a kép szélét sem lehet látni, mert a keretszín ugyanúgy fekete, mint a háttérszín, így nincs oldalfal érzet. A labda irányát nem tudjuk befolyásolni, az ütőről önkényes irányba pattan tova. A tűzgombot nyomva tartva ki lehet kényszeríteni egy kis ricochetet, vagyis gellert, így kicsit más szögben pattan el róla, de az sem irányítható. Így az utolsó tégladarabok utáni vadászat rettentő unalmas tud lenni. A pályák közti intermezzónak semmi értelme nincs, valami lényeknek kell nekimenni az ütővel, vagy kilőni őket, semmit nem ad hozzá a játékhoz, csak van. Úgy emlékeztem, hogy ez egy jó falbontó játék, de ennél sokkal jobbak is vannak C64-re. Sok benne a bosszantó hiba, és unalmas is.

Ricochet szabályokRicochet ládák

Linkek


READY.

> FOOLDAL

> JATEKOK