`

The Great American CrossCountry Road Race

The Great American CrossCountry Road Race titleTartalmas, változatos, hosszú lefolyású autós játék. Hosszúságának oka az USA méreteiből adódik. Ebben a játékban ugyanis óceántól óceánig kell hajtani a kocsit. Na nem a nagy, fehér, Fiat 1500-as gépjárművet, hanem valami jobbfajta sportautót. :)

The Great American CrossCountry Road Race toplistaNégy "pálya" van. Los Angeles-New York, San Francisco-Washington, Seatle-Miami, és a U.S. Tour. Az első háromban a nyugati parti várostól kell a keletiig eljutni, ezek a rövidebbek. A U.S. Tour már nagyobb kihívás, itt Seatleből indulva, az ország minden nagyobb városát érinteni kell. A cél, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tegyük meg az utat. Hogy milyen útvonalat választunk a városok között, rajtunk múlik.

The Great American CrossCountry Road Race térképAz útvonal megtervezéséhez egy áttekintő térképet kapunk, ahol kiválaszthatjuk a célvárost. Az időjárási körülményekről és az útviszonyról a felső sorban kapunk információt. Kerüljük lehetőleg az esős, havas utakat, mert csak a szívás van vele. A kezdés időpontját érdemes úgy beállítani, hogy az esti órákban induljunk útnak, mert ebben a napszakban ritkásabb a forgalom, és a civilek is gyorsabban haladnak.

The Great American CrossCountry Road Race füves tájHa beállítottunk mindent, akkor már nyomhatjuk is a gázt. A helyes taktika talán az, ha nem a maximális sebességgel haladunk, hanem egy picit alatta. Ennek oka, hogy ha ütközünk, akkor teljesen lelassul az autó. Nem rossz ugyan a gyorsulása, de akkor is rengeteg időt veszítünk. Ha egy folyamatosan tartható jó tempóban haladunk akkor jó időeredményt érhetünk el.

The Great American CrossCountry Road Race napos részA sebességváltás is a mi feladatunk, ügyeljünk rá hogy a fordulatszámmérő ne legyen tartósabb ideig a piros sávban, mert könnyen szétszáll a motor. A versenytempónk bőven elég arra, hogy a rendőrök kiszúrjanak és üldözőbe vegyenek. Ha a műszerfalon a radar lámpa elkezd villogni akkor bizony bemértek minket a yardok. Ekkor tapossunk a gázba, mert a max sebességen le tudjuk őket rázni. Ha megállítanak, akkor értékes másodperceket veszítünk.

The Great American CrossCountry Road Race tankolásA folyamatos 4500-as fordulatnak persze ára van, csak úgy nyeli a benzint a gép. Fontos része a játéknak, hogy az út jobb vagy bal oldalán lévő benzinkutakat még időben látogassuk. Ha kihagyunk egyet és porzik a tank, akkor bizony döcöghetünk a következőig, ami nagyon messze tud lenni. Ilyenkor inkább kezdjünk is új játékot, mert top időeredmény már egész biztosan nem születhet.

The Great American CrossCountry Road Race havas éjszakaÉrdekes jelenség, hogy a tankolások után mindig egy picit más hangja lesz az autónak, nem tudom hogy ezt más is megfigyelte-e már. :)
Az egyes szakaszok végén a városhatárhoz érve egyre sűrűsödik a forgalom és lassabban is döcögnek a többiek. Mindegyik etapot egy bizonyos időn belül be kell fejeznünk, különben game over van.

The Great American CrossCountry Road Race havas tájA napszakok váltakozása igazán hangulatos. Szép folyamatosan szürkül és sötétedik be teljesen, pirkadatkor ugyanez játszódik le visszafelé. A tájegységek is az adott útszakasznak megfelelően alakulnak. Van füves, sivatagos, havas rész. Ha szereted az autós játékokat, mindenképp próbáld ki! A lentebb letölthető dokumentációból még több kiderül, elképesztő hogy milyen részletek lapulnak még a játék mögött, ha érdekel, olvasd át!

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.