`

Tubular Bells

>
Zene #1

Tubular Bells címképEz a program kakukktojás a listámban, mert nem játék, hanem egy démó. Mi démónak ejtettük anno a demót, vagyis a játéktalan, pusztán demonstrációs céllal készült szoftvereket. Bár ez a kategória csak félig-meddig igaz a Tubular Bellsre, mert azért el lehet ezzel játszogatni a maga módján. Fura, hogy átment a szűrőnkön, mert általában nem pazaroltunk szalagot olyan dolgokra, amik nem játékok, ekkor mondtuk: "ezt ne vedd át, ez csak démó", vagy: "ne vedd át, ez csak pic", nem is tudván azt, hogy a pic minek a rövidítése, de azt láttuk, hogy csak egy képet tartalmazott az állomány, így nem kellett.

>
Zene #2

Tubular Bells menüMike Oldfield '73-as Tubular Bells albumának SID chipre való átültetése. Persze akkoriban róla sem tudtunk semmit, sem a csőharangról, de miközben a kellemes zenét hallgattuk, hipnotikus vizuális effekteket nézhettünk a képernyőn, ami ráadásul a zene üteméhez és stílusához igazodik. Nyugodtabb zenéhez nyugodtabb rajz párosul.

>
Zene #3

Tubular Bells mintázatTubular Bells mintázat

A SPACE billentyűvel lehet váltogatni a 10 zeneszám között, de nem érzi az ember a kényszert, hogy egyet is elnyomjon. Van amelyik szám jobb SID-en, mint az eredeti. A minták tulajdonságaiba viszont beavatkozhatunk az L gombbal. Kétféle alap rajzolási módozat van, az egyikben pontmintázatok villognak, a másik meg egy Qix utánérzés, ahol vonalakat húzva alakul ki mindenféle cifra matyó hímzés. A funkcióbillentyűkkel a színeken módosíthatunk, a nyilakkal a szimmetrián, de az instrukciókban olvashatsz még további lehetőségekről is.

>
Zene #6

Tubular Bells mintázatTubular Bells mintázat

Tényleg oda tudja szegezni az embert a képernyő elé. Éjszaka a sötétben, amikor a színes TV fekete képernyőjén a lézereffekt villog, a zenei aláfestéssel együtt teljesen meditatív összhatást, a belebambulás élményét adja meg. Mindig a kék színű fényeket szerettem, akárcsak a karácsonyfaizzók esetében, mert az ritka volt, többnyire sárga és piros világított. Ha a kék izzó villant fel egy másodpercre, pont akkor csuktam be a szemem amikor fényének teljében volt, hogy a kialvását már nem látva, bennem tovább megmaradjon.

>
Zene #9

Tubular Bells mintázatTubular Bells mintázat

Tovább el lehet lenni ezzel a csupán démóval, mint sok C64-es játékkal. És most válts oda a második számra, és csak nézd a minták változásait... Varázslatos...

>
Zene #10

Linkek


READY.

> FOOLDAL

> JATEKOK