`

Lady Tut

Lady Tut címképEnnek a nagyszerű labirintusos játéknak az a fő jellegzetessége, hogy elforgatható falak vannak benne, és ezzel az aprócska, de roppant fifikás ötlettel egy csapásra magasabb dimenzióba emelte ezt a stílust. A falakat csak a játékos forgathatja, így gyakorlatilag számára ott nincs fal, viszont a szörnyek számára forgathatatlan akadályként jelentkeznek, így el lehet zárni őket, el lehet terelni az útjukat. Zseniális ötlet!

Lady Tut első pályaA pályák lényege, hogy a kulcsokat begyűjtve, és az ajtókat kinyitva átjussunk a következő pályára. Az első pálya után több ajtót is ki kell nyitni, ezekhez a kulcsokat egyenként kell beszerezni egy-egy ajtó kinyitása után, tehát többször is be kell járni a labirintust. Ez nem gond, mert a felvehető gyűrűk miatt úgyis érdemes minden szegletet érinteni. A gyűrűk nem csak plusz pontokat, hanem lövedékeket is adnak.

Lady Tut második pályaLőni leghamarabb a harmadik pályától lehet, az egyik gyűrű rejti magában a lézerfegyvert, aminek felvételét egy teljes képernyős GUN felirattal adja egyértelműen tudtunkra a játék. Az X és Z gombokkal lehet balra és jobbra lőni, vagyis igen egzotikus módon, csak oldalirányba tudunk lőni, viszont egy teljes sort áthat a lézer. Az elpusztított szkarabeuszok, kígyók és egyéb lények a pálya egy másik szegletében újratermelődnek, így csak akkor éri meg őket kilőni, ha épp utunkban vannak, vagy ha hi-scoret akarunk dönteni.

Lady Tut harmadik pályaA szörnyek amúgy nem nagy koponyák, még a koponya sem. Nem úgy mozognak, mint akik el akarnának jutni A pontból B pontba, hanem összevissza, hirtelen meggondolva magukat visszafordulva. Jó hír, hogy a start pozíciót, valamint a kulcsok és gyűrűk helyeit nem érintik, azok védett sarkok. Időlimit sincs, így ki lehet várni amíg odébb vonszolják magukat a dögök.

Lady Tut ötödik pályaA későbbi pályákon már el tudnak tűnni a szörnyek, és itt nincs radar, mint a Wizard of Wor-ban. Hirtelen létjogosultsága lesz annak a rengeteg tölténynek, amivel elhalmoz minket a játék. Sokszor tanácsos oda is lőni, ahol nem látunk senkit, mert bizony láthatatlanul is el tudnak minket kapni. 9 pálya van mindössze, vagyis pár próbálkozással végigjátszható az egész.

Lady Tut hatodik pályaAjánlom mindenkinek, az alapötlet miatt jó móka. Ha rajtam múlott volna, én nem raktam volna bele a lövési lehetőséget, meghagytam volna kicselezősnek a játékot, mert az igazi ereje a falak forgatásában van. Meg kell még említeni a hangokat is. A lépéshang és a mászkálás során hallható háttérzene remek. Ellenben a nyitó- illetve a pályák teljesítésekor hallható dallamok eléggé gyötrelmesek, a művész úr gondolom megtalálta a felüláteresztő szűrő regiszterét a SID chipben.

Lady Tut PICLady Tut befejező kép

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.