`

River Raid

River Raid elágazásNekünk ez Raid On River néven volt meg a 2. kazetta (Maxell Ln) "A" oldalának 80. fordulatszáma körül. Egy repcsivel kell menni, amolyan SEUCK-os, vertikálisan felfelé scrollozódó módon. Egy folyó mentén halad a küldetésünk, és rögtön egy érdekes problémával szembesülünk: ha a szárazföld fölé repülünk, akkor nekiütközünk a partnak. Nem igazán értem hogy egy repülő miért "hal meg" ha szárazföld fölé ér, de az efféle kérdéseken a C64-es játékok kapcsán hamar túl kell lépni, nem kell mindent megmagyarázni.

River Raid tankA játék ugyanis jó. Ahogy egyre előrébb jutunk, úgy szaporodnak az ellenségek: helikopterek, hajók, repülők és partról lövöldöző tankok. Az egyes szakaszok végei - és így a waypontok - a hidaknál vannak, amiket úgy a legcélszerűbb szétlőni, amikor az ellenséges tank épp áthalad rajta. Az üzemanyag is bazi gyorsan fogy, a FUEL mezőkön tartózkodva tölthetünk a tankba, így érdemes felettük lelassítani.

River Raid fuelMegállni a játékban nem lehet, egy minimális sebesség mindenképp van, pont ez adja a kihívást. A lövések is furák, ugyanis követik a repülő mozgását. Hiába hogy már kilőttük, nem egyenesen halad. Ész nélkül nem tanácsos lövöldözni, mert a tankoló állomásokat is szétlőjük. A hangok remekül illenek a játékhoz, főleg a tankok lövései tetszenek.

River Raid titleRiver Raid híd

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.