`

Slalom

SlalomA legjobb síelős játék Commodore 64-re! Nagyszerűsége a remek irányíthatóságában, és a kiegyensúlyozott játékmenetében rejlik. A lesiklásokat határidőn belül kell teljesíteni. Akkor ér véget a játék, ha egy pályán kifutunk az időből, vagy ha mind a hat lesiklást sikerrel zártuk.

Slalom kövekAz ütközésekért, valamint a kihagyott kapukért öt másodperc büntetést számol fel a program. Az időnket visszük tovább a következő pályára. Érdemes inkább lassabban, de hiba nélkül síelni. A kapukon való áthaladásért járó pont függ a sebességtől, valamint hogy hány kaput sikerült egymás után megszakítás nélkül venni.

Slalom ütközésAz irányítás nagyon kellemes. A tűzgomb nyomva tartásával lehet gyorsítani, elengedésével lassítani. Remekül ki van balanszolva. Kis gyakorlással rá lehet érezni, hogy mi az a relatíve legnagyobb sebesség, amivel sikerrel lehet venni az egymástól távol lévő kapukat is. Fantasztikus érzés az, amikor egy kapu előtt hirtelen belassítva, oldalra csúszva haladunk, valósággal érezhető, ahogy a hóban megül a léc. A fehér háttér teljesen átadja a mély hó érzetét.

Slalom nyúlOlykor kockáztatni is kell, fák törzsei, vagy kövek közötti szűk réseken kell átsuhanni. Sőt, idővel a pályán keresztül átfutó bak nyulakra is számítani kell, bár ők nem igazán zavarnak. Kétféle pályaelrendezés van, így be lehet tanulni a kapukat a még gyorsabb haladás, és a még nagyobb pontszám elérése érdekében. Apró hiba, hogy ha túl ügyes vagy, akkor a célba érkezést követően hosszasan számolja a bónusz pontokat.

Slalom célSlalom aranyérem

Linkek

Ha tetszik az oldal, ide kattintva támogathatod!

READY.