Slapshot Hockey

Slapshot Hockey titleJégkorong. Aki nem ismerné a C64 játékok megjelenésének idejét, esetleg még nem is élt akkor, nekik rögtön az elején, a nemzetek kiválasztásánál egy kis történelemóra következik. A választható csapatok között olyanokat láthatunk mint például: Szovjetunió, Csehszlovákia, Nyugat-Németország. Ezek nem kitalált nevek, bizony volt ilyen is. Nem kell sokat gondolkozni a választáson, döntsön pusztán a szimpátia, mert az égvilágon semmi jelentőséggel sem bír a játék során, az eredményjelzőn feltüntetett rövidítésen kívül.

Slapshot Hockey középkezdésA szokásos jobbra-balra scrollozódó játékról lévén szó, ismételten előfordul az a jelenség, ami az International Soccer esetében már meg volt említve, fentről lefelé nem lehet gólt lőni, csak alulról, a pálya ábrázolása miatt. Minél tovább tartjuk nyomva a tűzgombot, annál erősebbet lő elengedésekor a játékos. Korong nélkül az ellenfél játékosát vihetjük "padlóra" a nagy pirossal. A közönség éljenzése, a pakk koppanása és a pár szavas beszéd elegendő hangforrás.

Slapshot Hockey gólSlapshot Hockey csapat kiválasztás

A második részben talán túlságosan is rámentek a sportág bunyó részére, és bekerült a büntető lövés is, szerintem teljesen feleslegesen.

Ez a videó egy kissé más verziót mutat be, de a lényeg ugyanaz:


READY.

> FOOLDAL

> JATEKOK