`

Superstar Ping-Pong

Volt egy házilag összebarkácsolt pingpongasztalunk a pincében, ami bár semmilyen szabvány méretezésnek nem felelt meg, az asztal lapja is hullámos volt, mi mégis szerettük. Amikor még szinte fel sem értem az asztalt, könnyen le lehetett engem győzni a labda háló közelébe való pöttyintésével, mert esélyem sem volt benyúlni oda. Ahogy nőttem, és az asztal minden pontjára elértem, egyre jobb lettem, és a mai napig úgy érzem, van tehetségem a játékhoz. Alkalmam játszani viszont már szinte semmi, és ezen ez a C64-es játék sem segít sokat.

>
Intro SID

Superstar Ping-Pong menüNagyon jó a főcím zenéje, pláne az a rész, amikor az első szám átvált a másodikba. Pörgős hangulatot teremt. Annyi menü van, hogy három külön képernyőre fért el. Ki lehet választani az 1 vagy 2 játékos módot, a perspektívát, hogy oldalról vagy szemből nézzük az asztalt, a játék sebességét, az ütők színét, meg minden franckarikát.

>
Menü SID

Superstar Ping-PongKépességpontokat is eloszthatunk mindkét fél számára. Mondjuk a fonákütést feljavítani a tenyeres kárára, meg ilyenek. Profi játékosoknál ez bizonyára számít, de nekem még az is nehézséget jelentett, hogy eltaláljam a labdát. Csak az ütőket látjuk, ami jó ötlet, viszont a joystickkal való irányítás kétállapotú jellege miatt nem tudja a játék azt a pörgősséget hozni, amit a pingpong igazából nyújt.

>
Szerva csere

Superstar Ping-Pong oldalnézetA célzással is akadtak nehézségeim, volt hogy simán kiütötte oldalra a francba a labdát. Ahogy a manualt olvastam, elvileg az időzítésen lenne a hangsúly, hogy milyen ütemben nyomjuk be a tűzgombot. A gép is elég bugyuta, van hogy eleve az asztal mellé szervál. Ketten játszva bizonyára élvezetesebb, de én inkább a valódi pingpongot ajánlom.

Linkek


READY.

> FOOLDAL

> JATEKOK