`

Cikkek

Füzetek, csavarhúzókFüzetek, csavarhúzók

Mi magnósok voltunk. Vagyis a játékok tárolására audió kazettákat, betöltésükre a Commodore Datasette eszközt használtuk. A rendszer működéséhez viszont nélkülözhetetlen még két dolog: egy füzet és egy kis csavarhúzó.

Hetedhét - könyvkritikaHetedhét - könyvkritika

A Hetedhét egy nagyszerű oktatókönyv, ami teljesen az alapoktól, játékosan tanít gyereket és felnőttet egyaránt, Commodore 64 számítógépek kezelésére, programozására.

TOP-LISTA feliratkozásokTOP-LISTA feliratkozások

Senki nem említi meg sehol, pedig a C64-es játékokhoz szorosan hozzátartozik a TOP-LISTA, és az arra való feliratkozás ceremóniája.
Ennek mikéntjeivel foglalkozok ebben az írásban.

Egyképernyős platformokEgyképernyős platformok

Áttekintés az általam leginkább kedvelt Commodore 64-es játékok egyik jól elkülöníthető csoportjáról, az egyképernyős platformokról.

... ha csak egyet lehetne mondani"... ha csak egyet lehetne mondani"

Kérdezték-e már tőled: Melyik a kedvenc játékod C64-en, ha csak egyet lehetne mondani? És tudtál rá válaszolni?
Én egyelőre nem tudok, de most megpróbálom.

Sűrű, sötét erdőSűrű, sötét erdő

Cikk a programozás szeretetéről, fiatalkori naivitásról és lelkesedésről. Visszaemlékezés saját programozói karrierem hőskorára.

Hang-erőHang-erő

A Commodore 64 talán legnagyobb erőssége a MOS-6581 hanggenerátor chip. A vele kelthető hangeffektek zseniálisak, a zenék pedig a mai napig töretlen népszerűségnek örvendenek. A cikk kiegészítésként egy hangeffekt-toplistát is tartalmaz.


READY.